Składniki: - 2 szklanki mąki pszennej - około 2/3 szklanki gorącej wody - 2 łyżki oliwy - 500 g łopatki wieprzowej - marynata: 1 papryczka chilli, 2 łyżki ketchupu, 2 łyżki musztardy, 1 łyżka miodu, po 1 łyżeczce papryki w proszku słodkiej i ostrej, majeranku, bazylii i oregano, 2 łyżki soku z limonki - pęczek kolendry - awokado - liście sałaty - 1/2 szklanki jogurtu naturalnego + 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę - naczosy Wykonanie: Wszystkie składniki na marynatę mieszamy ze sobą. Po tym czasie dzielimy je na mniejsze części, każdą cienko wałkujemy i smażymy na suchej patelni z dwóch stron po około 30 sekund. Formujemy z niego elastyczna kulę, po czym owijamy je w folię i odstawiamy na około 15 minut. Nacieramy nią mięso, a następnie wkładamy do brytfanki, przykrywamy folia aluminiową i pieczemy w temp. 140C przez około 5 godzin (po upieczeniu mięso powinno się rozpadać).