Składniki: - 1 1/2 litra bulionu warzywnego lub warzywno-mięsnego - około 250 g piersi z kurczaka - około 300 g różyczek brokułu - około 300 g pieczarek - około 200 g zielonego groszku - 1 czerwona papryka - 2-3 marchewki - 1 cebula - około 100-150 ml śmietanki 30% - 2 łyżki oliwy - 2 łyżeczki przyprawy do kurczaka - 2-3 ziela angielskie - 2 listki laurowe - sól, pieprz - natka pietruszki Wykonanie: Cebulę siekamy. Następnie dodajemy pieczarki, smażymy aż odparuje z nich woda, około 7-10 minut. Dodajemy pierś z kurczaka, smażymy około 5 minut. Mnóstwo kolorowych warzyw z dodatkiem kurczaka w aromatycznym wywarze idealnie sprawdzi się na wiosenny, lekki i zdrowy obiad. Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, doprawiamy przyprawą do kurczaka. Całość gotujemy jeszcze około 10-15 minut, aż warzywa zmiękną.