Zdecydowanie polecam. 1 kg ziemniaków 1 mała cebula 300 g kiełbasy krakowskiej suchej 3 jajka 2 zielone jabłka (lub inne, kwaśne) 6-8 ogórków konserwowych 3-4 łyżki majonezu kieleckiego 2-3 łyżki drobno posiekanego koperku sól, pieprz Wyszorowane ziemniaki gotujemy w mundurkach w osolonej wodzie na półtwardo. Jabłka obieramy ze skórki, usuwamy gniazda nasienne, kroimy w kostkę. Pysznie… i tylko o cebuli zapomniałam, bo przepis kiedyś tam przeczytałam, a potem robiłam z głowy;) ale i bez niej wyszło wyśmienicie. Po przestudzeniu obieramy i kroimy w dużą kostkę. Kiełbasę krakowską, ogórki oraz cebulę również kroimy w kostkę. Następnie obieramy je i kroimy w kostkę.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://smakinatalerzu.pl/2018/11/26/ziemniaczana-salatka-z-kielbasa-i-jablkiem/