Uwielbiam! 2-3 pojedyncze piersi kurczaka 2 czerwone papryki 2-3 pory 1 i 1/2 szkl. bulionu drobiowego 50 g serka topionego 1 łyżeczka musztardy 2-3 łyżki posiekanej natki pietruszki mielona papryka słodka i ostra sól, pieprz Umyte i osuszone ręcznikiem papierowym mięso kroimy na mniejsze porcje. Udostępnij Zapisz Filet z kurczaka, papryka oraz por duszone w bulionie, zagęszczone na koniec serkiem topionym. Na dużej, głębokiej patelni rozgrzewamy 2-3 łyżki oleju. Myślę, że od czasu do czasu nie zaszkodzi z niego skorzystać;) To są zdecydowanie moje smaki. Dodajemy paprykę oraz pory i dusimy na średnim ogniu, aż warzywa lekko zmiękną. Ten ostatni składnik może nie należy do najzdrowszych, ale doskonale sprawdza się w tego typu daniach.