Składniki: (na 2 blaszki ciasteczek, ilość zależy od wielkości ciasteczek) 100 g miękkiego masła (dobrej jakości) 200 g mąki pszennej (typ 450) 70 g cukru pudru 1 jajko klasy M 2 łyżeczki cynamonu* *ilość cynamonu można dostosować do własnych upodobań Od razu mamy gotowe kawałki papieru idealne do pieczenia ciasteczek, rogalików czy wykładania nim form na makowiec i inne ciasta. Do wykonania potrzebujemy: papier do pieczenia w arkuszach Stella stemple do ciastek, foremkę do wykrawania ciasteczek i wałek Przygotowanie: Do miski przekładamy miękkie masło, wsypujemy cukier puder i ucieramy mikserem. Ciasteczka układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce w lekkich odstępach (ciastka nie rosną). U nas na święta nie może zabraknąć pysznych kruchych ciasteczek z nutą cynamonu. U mnie ciasteczka zazwyczaj pieką się około 12-14 minut (w zależności od grubości). Przygotowując się na Święta nie zapomnijcie kupić zapasu papieru do pieczenia. Ciasto wkładamy do lodówki w celu schłodzenia (na około 30 minut). Z ciasta wycinamy kółka większe od stempli (u mnie ze wzorkiem po bokach). Ciasteczka z tego przepisu wspaniale nadają się do wyciskania na nich najróżniejszych wzorów. Polecam w szczególności papier w arkuszach od Stella.