Składniki (3-4 porcje): - pełna szklanka puree z upieczonej dyni - woda z jednej puszki po ciecierzycy (aquafaba) - tabliczka (100 g) gorzkiej lub mlecznej czekolady bez cukru (użyłam czekolady z Biedronki Pura Vida) - łyżeczka cynamonu cejlońskiego - opcjonalnie: 1-2 łyżeczki ksylitolu/ syropu daktylowego, skórka starta z pomarańczy Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, odstawić do ostudzenia. Wypróbowałam obie wersje - bardziej trafił w moje smaki krem z czekoladą mleczną, jednak wariant z gorzką miał lepszą strukturę, był bardziej zwarty. Puree z dyni połączyć z roztopioną czekoladą i cynamonem. Masę dyniową delikatnie wymieszać z pianą z aquafaby, przełożyć do pucharków/ miseczek/ filiżanek. A tu wersja z mleczną czekoladą, zdjęcie robione w studenckich warunkach :): Wodę z puszki po ciecierzycy ubić na sztywną pianę, dodać ksylitol (jeśli używamy) i ponownie zmiksować.