Krem z brokułów

Zupy
17.11.2018 12:24
Krem z brokułów

Składniki (na 3-4 porcje) 400 g brokuła (różyczki i łodyżki, bez listków) 2 średnie ziemniaki jedna cebula dymka 2 ząbki czosnku łyżka masła 1/2 litra bulionu warzywnego lub wody sól, pieprz, odrobina gałki muszkatołowej Przygotowanie Wszystkie warzywa obieramy. Wykorzystajmy tutaj także łodyżki (obieramy je tylko z liści), które są bardzo smaczne i lekko słodkie. Dziś będzie błyskawiczny przepis na zupę krem z brokułów. Krem z brokułów ma niewielką ilość tłuszczu, za to mnóstwo aromatu i jest pełen warzyw. Cebulę kroimy w piórka, czosnek w plasterki, a ziemniaki przekrawamy na pół. Jeśli tak, to wyłączamy grzanie i możemy zupę zblendować na gładki krem. Są świetnym rozwiązaniem na chłodniejsze dni, bo gorąca i sycąca zupa rozgrzewa najlepiej. W dodatku większość z nich przygotowuje się bardzo szybko.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://analizasmaku.pl/krem-z-brokulow/