Jeśli znudziły Wam się już standardowe śniadania, to szakszuka może okazać się miłą odmianą :). Składniki: - 2 jajka - 0,5 niedużej czerwonej papryki (lub po kawałku czerwonej i żółtej) - 1/3 małej cukinii - 0,5 cebuli - 1 duży pomidor (można użyć również pomidorów z puszki) - masło lub olej do smażenia - sól, pieprz - ulubione przyprawy (zwykle używam ziół śródziemnomorskich, np. oregano, tymianku, bazylii lub bardziej orientalnego zestawu, tj. kminu rzymskiego, kurkumy, papryki) - do podania: świeże zioła Na patelni rozgrzać olej. Ja wykorzystałam do jej przygotowania cukinię i paprykę, czyli warzywa zazwyczaj znajdujące się w mojej lodówce. Po chwili ostrożnie wbić jajka, całość przykryć przykrywką i smażyć do momentu ścięcia się białek.