1 op. ciasta francuskiego 1 cebula 8-10 dużych pieczarek 1 małe jajko 3 łyżki mascarpone 2-3 łyżki kwaśnej, gęstej śmietany 18% 1/2 łyżeczki suszonego tymianku szczypta mielonej słodkiej papryki sól, pieprz masło Cebulę kroimy w kostkę. Na każde kółko ciasta francuskiego dajemy po 1 łyżce masy pieczarkowej. Na szybko było również spisane do zeszytu, pewnie z jakiegoś bloga kulinarnego. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na około 25-30 minut (lub do zezłocenia). Pod koniec doprawiamy je szczyptą mielonej papryki oraz solą i pieprzem. Do przestudzonych pieczarek dodajemy mascarpone, kwaśną śmietanę oraz jajko. Robione było na szybko podczas rodzinnego spotkania. Doprawiamy mielonym tymiankiem i w razie potrzeby jeszcze solą i pieprzem.