śmietanki 30% lub 36% 6-7 suszonych pomidorów 2 łyżki oleju z suszonych pomidorów 2 łyżki orzeszków pinii 2 cm kawałek parmezanu 10-15 listków bazylii olej/masło klarowane sól morska, pieprz W misie rozdrabniacza umieszczamy suszone pomidory, olej z suszonych pomidorów, parmezan, orzeszki pinii oraz bazylię. Jak zwykle jest pysznie i co również cieszy – szybko i bezproblemowo w wykonaniu. 400-500 g piersi kurczaka lub indyka 100-120 g szynki parmeńskiej 200 g pomidorków koktajlowych 350-400 g ulubionego makaronu 1 szkl. Gotujemy chwilę, aż pomidorki lekko zmiękną, a sos zgęstnieje (ja pomidorki dodałam na sam koniec, bo wolę takie bardziej na surowo). Na patelni rozgrzewamy 1 łyżkę oleju i 1 łyżkę klarowanego masła. Podajemy z mięsem i sosem z suszonych pomidorów. Umyte i osuszone ręcznikiem papierowym mięso kroimy na mniejsze kawałki.