Składniki: - 2 piersi z kurczaka - 1 opakowanie mieszanki warzyw na patelnię (u mnie marchew, zielona fasolka, brokuł, grzyby) - kawałek masła – około 60 g - przyprawa do kurczaka (najlepiej złocista) - mała łyżeczka słodkiej czerwonej papryki - świeżo mielony pieprz do smaku - odrobina wody do podlania - łyżeczka mąki ziemniaczanej w małej ilości wody - 1 mała cebula - ulubiony makaron – u mnie zwijka Makarony Babuni EkoMak Przygotowanie: Drobno pokrojoną cebulę chwilę podsmażamy na odrobinie masła, następnie dodajemy resztę masła i pokrojone piersi z kurczaka. Tak przygotowany sos podajemy z makaronem (makaron gotujemy wcześniej zgodnie z instrukcją na opakowaniu) i opcjonalnie listkami świeżej bazylii. Na koniec zagęszczamy lekko sos mąką ziemniaczaną rozrobioną w niedużej ilości wody, mieszamy jeszcze chwilę dusimy. Makaron z mięsno-warzywnym sosem Prosty, dość szybki i tani pomysł na obiad. Po czym całość dusimy pod przykryciem podlewając wodą nieduża ilością wody i doprawiając świeżo mielonym pieprzem.