Kapuśniak w stylu orientalnym

Malgorzata
Zupy
14.11.2018 12:57
Kapuśniak w stylu orientalnym

Składniki: 4 łyżki sosu sojowego 4 łyżki octu ryżowego 1 łyżeczka pasty sambal oelek (lub innej pikantnej z chilli) 3 łyżeczki mąki ziemniaczanej 1 1/2 l bulionu drobiowego 2 cm kawałek świeżego imbiru, obranego i startego na drobnej tarce 200 g pieczarek, pokrojonych w plasterki 1 mała główka kapusty (lub 1/2 dużej), posiekana 300 g opakowanie makaronu pszennego (nudli) 1 upieczona lub usmażona pierś z kurczaka, pokrojona w plasterki (opcjonalnie) sól, pieprz miód do smaku posiekana pietruszka do smaku Przygotowanie: W miseczce wymieszaj dokładnie sos sojowy, ocet ryżowy i pastę chilli. English version Asian style cabbage soup (6-8 servings) Ingredients: 4 tablespoons of soy sauce 4 tablespoons of rice vinegar 1 teaspoon of sambal oelek (or other spicy chilli paste) 3 teaspoons of potato flour 1 1/2 l chicken stock 2 cm piece of fresh ginger, peeled and grated 200 g of mushrooms, sliced 1 small head of cabbage (or 1/2 large), shredded 300 g of wheat pasta (noodles) 1 roasted or fried chicken breast, sliced ​​(optional) salt pepper honey to taste chopped parsley to taste Preparation: In the small bowl, mix the soy sauce, rice vinegar and sambal oelek. Add chcken and noodles and cook in the soup until soft, season with salt, pepper, honey, rice vinegar and soy sauce to taste, sprinkle with parsley and serve! Pyszna zupa z kapustą i makaronem z dodatkiem sosu sojowego i aromatycznych przypraw z pewnością zadowolą wszystkich fanów orientalnych smaków. W większym rondlu zagotuj szklankę bulionu, dodaj imbir i pieczarki gotuj na małym ogniu przez 5 minut. Wlej resztę bulionu, dodaj kapustę i gotuj aż zmięknie, przez około 15-20 minut. Add in the rest of the stock, add the cabbage and cook until soft, for about 15-20 minutes. Dodaj wymieszaną mąkę z wodą i gotuj kolejną minutę.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://karmelowy.pl/kapusniak-w-stylu-orientalnym-asian-style-cabbage-soup/