⦁ 3 szklanki mąki ⦁ 2 łyżki oliwy ⦁ 1 płaska łyżeczka soli morskiej ⦁ 350 ml letniej wody ⦁ płaska łyżeczka cukru ⦁ 1 łyżka miodu ⦁ 4 simit ⦁ 4 dużych pieczarek lub więcej mniejszych ⦁ marynata do pieczarek z połączonych: 30 ml oleju, łyżka sosu sojowego, szczypta pieprzu, dwie szczypty soli, szczypta kuminu ⦁ 1/4 szklanki wody ⦁ 1 szklanka przesmażonego na suchej patelni sezamu (uważaj, by nie przypalić, gdyż zrobi się gorzki). ⦁ 4 jaja ⦁ sól i świeżo zmielony pieprz do przyprawienia jajka ⦁ oliwa do smażenia ⦁ kilka liści sałaty ⦁ czerwona cebula pokrojona w krążki. Z każdej uformować wałek długi na 60 cm, złożyć go na pół, skręcić jak spiralę i uformować pierścień. Na sos: łyżka majonezu, łyżka jogurtu, łyżka ketchupu i pół łyżeczki czosnku granulowanego połączyć ze sobą. Składniki na 10 simit: ⦁ 3 łyżeczki suszonych drożdży Wychodzą puszyste w środku, na zewnątrz lekko słodkie, z dodatkiem sporej ilości sezamu. Wierzch posmarować wodą z miodem (połączyć 1 łyżkę miodu i 1/4 szklanki wody) i posypać sezamem. Nie musimy ich obgotowywać, za to smarujemy je z wierzchu odrobiną wody z miodem przed pieczeniem. Wyrobić na jednolitą masę i odstawić na 2 godziny do wyrośnięcia.