Składniki na 6 krokietów 2 jajka kl L 1 szkl mąki 1 szkl wody gazowanej sól 2 łyżki oleju lub roztopionego masła Farsz: 400 g pieczarek 1/3 główki kapusty coolwarp 1 mała cebula liść laurowy (ewentualnie) 2 kulki ziela angielskiego (ewentualnie) sól, pieprz do smaku Panierka: bułka tarta 1 roztrzepane jajko 1. 5. Na każdy naleśnik nakładamy porcje farszu i składamy w kopertę, zamaczamy w jajku oraz obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rumiano na oleju. Przesmażamy do odparowania wody. 3. Kapustę szatkujemy i gotujemy do miękkości w osolonej wodzie z dodatkiem listka laurowego oraz ziela angielskiego (niekonieczne), następnie odcedzamy na sitku i pozostawiamy aby obciekła z nadmiaru wody. Ps. farsz przed nakładaniem na naleśniki możemy sobie podzielić na kupki aby w każdym krokiecie było go po równo :) Przepyszne krokieciki wyszły z tej kapusty coolwarp, następnym razem przygotuje sobie więcej farszu, zamrożę i kiedy tylko najdzie mnie ochota na takie krokiety to będę mogła szybciej je sobie przygotować :)