Zapiekane naleśniki po meksykańsku

Obiad
02.11.2018 14:02
Zapiekane naleśniki po meksykańsku

Zapiekane naleśniki po meksykańsku 4 porcje czas przygotowania: 50 minut pieczenie: 25 minut Naleśniki: 1 i 1/2 szklanki maki pszennej 1 jajko 1 szklanka mleka ½ szklanka wody gazowanej 2 łyżki masła trochę soli olej do smażenia Nadzienie: 2 łyżki oleju 1 marchewka 1 cebula 500 g mięsa mielonego 1 puszka czerwonej fasoli 1/2 łyżeczki kminu rzymskiego 1/2 łyżeczki chilli 1 szklanka passaty pomidorowej sól, pieprz do smaku 100 g sera żółtego Sałatka 3 pomidory ½ czerwonej cebuli 3 łyżki posiekanej natki pietruszki ½ limonki 2 łyżki oliwy Rozpuścić masło w małym garnku. Mam swój sposób na tego typu dania - czerwona fasola, kmin, chilli, mięso, pomidory, ser żółty - tak nadziewam tortille, naleśniki, robię zapiekanki, zupy, potrawki etc. Przygotować salsę pomidorową- pomidory pokroić w kostkę, dodać posiekaną cebulę i natkę, sok limonki, oliwę, sól i pieprz do smaku, wymieszać. Lubię dania meksykańskie chociaż zgadzam się z tym, że to co jemy w Polsce to tylko namiastka prawdziwego meksykańskiego jedzenia. Podczas gdy ciasto odpoczywa zacząć przygotowywać nadzienie: p osiekać cebulę, obrać marchewkę i pokroić ją w kosteczkę. Dokończyć nadzienie: Na patelni rozgrzać olej, dodać cebulę i marchewkę smażyć 10 minut. Dodać fasolę, kmin, sos pomidorowy i chilli, wymieszać, chwilę podsmażyć i zestawić z ognia- lekko przestudzić.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smacznyzeszyt.blogspot.com/2018/10/zapiekane-nalesniki-po-meksykansku.html