Pieczarki faszerowane otulone boczkiem

Monika
Obiad
01.11.2018 22:23
Pieczarki faszerowane otulone boczkiem

Nadziane pieczarki owinęłam jeszcze plastrem boczku i powstały takie małe pakuneczki. składniki: 12 dużych pieczarek (o średnicy ok 6-7 cm) 1 duża cebula 1 mała cukinia, dałam żółtą (ok 200 g ) 400 g mięsa mielonego, u mnie z udźca indyka sól,pieprz olej do smażenia 12 plastrów boczku wędzonego Cukinię umyć, odkroić końcówki i zetrzeć razem ze skórką na tarce o grubych oczkach. Pyszne pieczarki w sam raz na przekąskę lub też na obiad czy kolację jeśli podamy je z dodatkami. Blaszkę z pieczarkami wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i zapiekać ok 25-20 minut aż pieczarki zmiękną. Do mięsnej masy dodałam trochę startej cukinii oraz ogonki z pieczarek. Do mięsa mielonego dodać przesmażone ogonki z cebulą. Ogonki pieczarek pokroić w drobną kostkę. Zeszklić cebulę, następnie dodać pokrojone ogonki pieczarek. Z pieczarek usunąć ogonki.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://moniamieszaigotuje.blogspot.com/2018/10/pieczarki-faszerowane-otulone-boczkiem.html