Składniki na ciasto: – 300g masła – 4 szklanki mąki pszennej – 300g śmietany – 3 jajka – 1 łyżeczka proszku do pieczenia Nadzienie: – 200g cukru trzcinowego lub zwykłego – 200g orzechów włoskich – 2 łyżeczki cynamonu – cukier puder do posypania Mąkę przesiać do głębokiej miski, masło zetrzeć na tarce na dużych oczkach, dodać do mąki i wymieszać. Wyłożyć Nazuki złączeniem do dołu, na blachę wyścieloną papierem do pieczenia i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 20-25 minut. Podzielę się z Wami przepisem na Nazuki- ormiańskie bułeczki z orzechowo-cukrowym nadzieniem. Ciasto na Nazuki jest bardzo elastyczne i mięciutkie, pracować z tym ciastem to sama przyjemność Orzechy przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa lub rozdrobnić blenderem, wymieszać z cukrem i cynamonem. Ciasto podzielić na 2 części, rozwałkować dość cienko, wyciąć szklanką krążki.