Składniki: – 1 opakowanie ciasta francuskiego – 100g orzechów laskowych – 100g migdałów + całe migdały do ozdoby – 100g cukru – około 50-70g masła – 1 żółtko – 2 łyżki miodu Dno formy wyłożyć papierem do pieczenia, posmarować roztopionym masłem, wyłożyć pierwszy płat ciasta, porozciągać by pokryło całe dno, posmarować masłem, posypać mieszanką orzechowo-cukrową, lekko docisnąć orzechy do ciasta. Jeśli pieczemy w dużej formie to należy użyć 5 opakowań ciasta francuskiego i zwiększyć odpowiednio ilość orzechów, cukru i masła. Ostatni płat ciasta posmarować rozbełtanym żółtkiem, ponakłuwać widelcem, zrobić nacięcia wg uznania- ja zrobiłam trójkąty, włożyć cały migdał do każdego kawałka. Leniwa, ponieważ nie chciało mi się zagniatać ciasta i zrobiłam z ciasta francuskiego. Ilość składników zależy od tego jaką formę użyjecie do pieczenia tego ciasta.