Składniki na 2 porcje: – 1 średnia cukinia (około 200-220g) – 10 listków sałaty rzymskiej – 1 mała papryka ( czerwona lub żółta) – 10 pomidorków koktajlowych – 50g sera cheddar – 2 garście posiekanej kolendry – 1 łyżka musztardy miodowej – 2 łyżki oliwy z oliwek – 2 łyżki octu balsamicznego – pieprz wg smaku Cukinię umyć, osuszyć, obrać, pokroić w około 1-1,5cm krążki, posolić i odstawić na 10 minut. W miseczce wymieszać musztardę z oliwą, octem i przyprawami, polać warzywa i bardzo delikatnie wymieszać tak, aby nie uszkodzić miękkiej cukinii. Sałatę umyć, porwać do miski, dodać paprykę pokrojoną w paski, pomidorki, ser pokrojony w bardzo małą kostkę i kolendrę. Niby nic szczególnego a tak bardzo zmienia smak i można dowolnie kombinować i mieszać składniki odkrywając nowe smaki 🙂