Z ryżem jaśminowym i sałatką warzywną na ciepło smakowała wyśmienicie Składniki na 2 porcje: 2 średnie tuszki dorady, 2 łyżki oliwy z oliwek, 1 łyżka octu balsamicznego, 1 łyżka musztardy słodkiej, 1 łyżeczka curry, 1 łyżeczka pieprzu, sok z połówki 1 cytryny. Pieczona dorada (marynowana w musztardzie słodkiej z curry) poleca się na obiad. Po tym czasie blachę wyścielić matą silikonową lub papierem do pieczenia, posmarować olejem, przełożyć ryby i polać je marynatą (opcjonalnie włożyć do brzuszków plasterki cytryny). Przykryć dorady folią aluminiową i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 30 minut.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.smakiarmine.pl/przepisy-wytrawne/pieczona-dorada-marynowana-w-musztardzie-i-curry/