I właśnie tym razem, wspólnie z Galeo, miałam ogromną przyjemność przygotowywać dania z takiej właśnie wspaniałej starej książki kucharskiej pod tytułem Kuchnia Polska, czyli dokładna i długą praktyka wypróbowana nauka sprządzania potrwa mięsnych i postnychautorstwa Józefa Schmidta z 1856 roku. I właśnie tym razem, wspólnie z Galeo, miałam ogromną przyjemność przygotowywać dania z takiej właśnie wspaniałej starej książki kucharskiej pod tytułem Kuchnia Polska, czyli dokładna i długą praktyka wypróbowana nauka sprządzania potrwa mięsnych i postnychautorstwa Józefa Schmidta z 1856 roku. Maciek rzucił nas na głęboką wodę, ponieważ przepis nie zawierał dokładnych proporcji, ale z potyczki wyszłyśmy obronną ręka, nasze danie smakowało współbiesiadnikom! Uwielbiam książki kucharskie z historią i duszą! Maciek rzucił nas na głęboką wodę, ponieważ przepis nie zawierał dokładnych proporcji, ale z potyczki wyszłyśmy obronną ręka, nasze danie smakowało współbiesiadnikom! Takie prawdziwe, na stronach których widać kulinarną przeszłość, czyli plamy i zabrudzenia, które powstały podczas gotowania w kuchni.