Torcik bezowy z kremem czekoladowym ganache i granatem

Desery

31.10.2018 13:59

Torcik bezowy z kremem czekoladowym ganache i granatem

Osobiście uwielbiam chrupiącą bezę, która jest całkiem wysuszona, również w środku ; ) Składniki na krem czekoladowy ganache: - 250 ml śmietanki kremówki 30% - 120 g białej czekolady - 2 łyżki wrzątku Do podania: - granat Kremówkę zagotować, dodać posiekaną lub połamaną na mniejsze kawałki czekoladę. Składniki (5 małych torcików): - 3 białka (z jajek wielkości L) - szczypta soli - 1/2 łyżeczki octu z białego wina - 150 g drobnego cukru do wypieków Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Torcik bezowy z kremem ganache z białej czekolady i granatem to połączenie idealne. Łyżką lub szpatułką przekładać masę na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i formować kształty przypominające okrąg. Po tym czasie bezę zostawić w piekarniku do całkowitego ostygnięcia. Całość wspaniale ze sobą współgra, a lekko kwaskowy granat super przełamuje smak bezy i słodkiego kremu.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.marta-gotuje.pl/torcik-bezowy-z-kremem-czekoladowym-ganache-i-granatem/