Kto ma ochotę ?? Składniki/ 4 porcje: – 800 g dyni – 1 1/2 szklanki bulionu warzywnego – 2 ząbki czosnku – 1 łyżeczka kurkumy – 1 łyżeczka slodkiej papryki – 2 marchewki – 1 łyżeczka świeżego startego imbiru – do podania np grzanki lub ulubione nasiona i pestki Przygotowanie: Przygotować bulion warzywny. Pyszna zupa krem z dyni i imbiru to propozycja na chłodne jesienno-zimowe dni . Następnie dodać bulion warzywny, marchew oraz puree z dyni. Na papierze do pieczenia ułóż dynie pokrojoną w grube plastry i piecz do miękkości. Podajemy np. z grzankami lub ulubionymi nasionami.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.i-lovelife.pl/kuchnia/krem-z-dyni-i-imbiru/