Roladki z bakłażana z serem i zieleniną

Przekąski
27.10.2018 20:55
Roladki z bakłażana z serem i zieleniną

Składniki na 10 ruloników: – 1 duży bakłażan – 80g żółtego sera ( u mnie gouda) – 1 kopiasta łyżka śmietany – 1 łyżka majonezu – 3 ząbki czosnku – garść młodego szpinaku – pół pęczka koperku – sól i pieprz wg smaku Bakłażana umyć, osuszyć, pokroić wzdłuż na 10 plasterków ( mój bakłażan był bardzo duży i wyszło 14 plasterków, ale 4 były zbyt małe i nie nadawały się do zawijania). Ser zetrzeć na tarce na małych oczkach, szpinak i koperek drobno posiekać, dodać do sera, dodać śmietanę, majonez, czosnek, (przecisnąć przez praskę) i przyprawy i wszystko dokładnie wymieszać. Mocno nagrzać nieprzywierającą patelnie, posmarować albo spryskać oliwą i smażyć bakłażany z obu stron na złoty kolor. Jeśli tak, to polecam takie oto ruloniki z bakłażana z serem i zieleniną. Po 30 minutach, plasterki z bakłażana osuszyć ręcznikiem papierowym. Plasterki posolić i odstawić na 30 minut.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.smakiarmine.pl/wegetarianskie/roladki-baklazana-serem-zielenina/