Racuchy z jabłkami

Ewa
Przekąski
26.10.2018 9:09
Racuchy z jabłkami

Polecam. 500 ml mleka 2 jajka 1 łyżka cukru 1/2 płaskiej łyżeczki soli ok 400 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 5-7 jabłek cukier puder do oprószenia olej do smażenia Do naczynia wlewamy mleko, dodajemy żółtka,cukier, sól oraz mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Krążki jabłek zanurzamy w cieście i z pomocą widelca przenosimy je na rozgrzany na patelni olej. Smażymy na średnim ogniu, z obu stron na złoto. Jabłka (najlepiej wybrać w miarę miękkie) obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy na cienkie krążki. Potem zanurzamy w cieście krążki jabłek i smażymy na rumiano.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smakinatalerzu.pl/2018/10/26/racuchy-z-jablkami-wg-siostry-anastazji/