Następnie dodatkowo osączyłam je delikatnie ręcznikiem papierowym, a następnie posypałam 1 łyżką mąki i potrząsałam sitem, aż owoce lekko się nią otoczyły, a nadmiar mąki spadł ze sita. Obroty miksera zmniejszamy do minimum, dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, na przemian z przestudzonym masłem i mlekiem. mleka 2 łyżeczki proszku do pieczenia truskawki, borówki lub inne owoce (u mnie jedna szklanka jagód, kilka truskawek oraz garść borówek amerykańskich) A jeśli ich nie macie, inne drobne owoce również dadzą radę 😉 2 szkl. Udostępnij Zapisz Proste ciasto, które powinno wyjść każdemu:) Szybko się je robi, a efekt jest bardzo zadowalający:) Miksujemy do połączenia. Przygotowane ciasto przelewamy na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę (21x28cm). Całe jajka, wraz z cukrem miksujemy na jasną i puszystą masę.