Ciasto orzechowe 2 szklanki mielonych orzechów włoskich 4 jajka łyżeczka sody oczyszczonej 1/2 szklanki cukru 30 ml orzechówki szczypta soli 1 W gorącej kąpieli topimy gorzką czekoladę i wylewamy ją na ciasto, dekorujemy orzechami. Żółtka ucieramy z cukrem na jednolita masę najlepiej w gorącej kąpieli. Dziś zapraszam na lekkie rozpływające się w ustach ciasto orzechowe. W roku niesamowitego urodzaju orzechów nie może ich zabraknąć na stole. Przelewamy masę (jest dosyć gęsta) i wkładamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na 20 minut. Białka ubijamy z szczypta soli na sztywną pianę.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.rozmowki-kobiece.pl/2018/10/jesienne-ciasto-orzechowe-bez-glutenu.html