Składniki: - forma 24x24 cm - 2 jajka - 1/3 szklanki cukru - 1/2 szklanki mąki - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - poncz: woda z sokiem z cytryny - 1/2 l musu jabłkowego - 1 galaretka cytrynowa - 400 ml śmietanki 36% - 1/2 szklanki cukru - 2 łyżki żelatyny - 1/3 szklanki wrzątku - kakao do posypania wierzchu Do ubitych jajek stopniowo dosypywać przesianą z proszkiem do pieczenia mąkę. Jajka ubić z cukrem na puszysty krem. Dodać rozpuszczoną chłodną żelatynę, zmiksować i szybko wyłożyć na warstwę jabłkową. Piec w temp. 180 stopni przez około 25 min. 3. Ostygnięty biszkopt naponczować i przykryć warstwą ostudzonego musu jabłkowego.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://www.knurr.pl/2018/10/szarlotka-krolewska.html