P.S. jak pewnie zauważyliście u nas nawet grill jest konstrukacją typu zero waste ;) Na razie jednak nie mam pomysłu na wielorazowe tacki na ten grill. Grillowana karkówka w marynacie ziołowej Składniki: 4 plastry karkówki 1 cebula 1/2 szklanki octu jabłkowego 1/2 szklanki wody 1 łyżeczka soli garść kurdybanku ziele angielskie, pieprz. Na ognisku można zrobić kiełbaskę albo moje popisowe bułki z ogniska, jednak Ślubnemu kiełbaska szybko się nudzi i trzeba marynować mięsko lub przygotowywać rybę. Maj zbliża się wielkimi krokami, a razem z nim czas na majówki i grillowanie na łonie natury. Karkówkę smarujemy olejem, przekładamy do garnka razem z cebulą, zalewamy przygotowaną marynatą. Mięso układamy na tacce, obsypujemy cebulą z zalewy. A jak wiadomo prawdziwy polski grill nie obejdzie się bez karkówki. A skoro mamy maj i mnóstwo cudownie młodych ziół, to i karkówka musi być w ziołach.