Białka ubijamy na sztywną pianę i cały czas miksując stopniowo dodajemy cukier. Masło ucieramy na puszystą masę i dodajmy po łyżce budyń ciągle ucierając, aż powstanie jednolity krem. Zawiesinę wlewamy na wrzące mleko i gotujemy budyń oraz odstawiamy do wystygnięcia. Wsypujemy orzechy, mąkę ziemniaczaną, pszenną, proszek do pieczenia i mieszamy łyżką. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. i pieczemy około 30 min. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. i pieczemy około 30 min. Cały czas miksując wsypujemy partiami cukier i dodajemy po jednym żółtku. Ciasto inspirowane przepisem Siostry Anastazji Białka ubijamy na sztywną pianę.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://www.obzarciuch.pl/2018/10/ciasto-marysienka.html