Polecam i miłego dnia Wam życzę :-) Składniki: 800 g mięsa z indyka (u mnie filet, może być też kurczak) 1 mała dynia piżmowa 3 większe papryki (mogą być kolorowe) około 600 g pieczarek 2 większe cebule 8 szt. ogórków kiszonych 700 g passaty pomidorowej 300 ml bulionu warzywnego lub drobiowego 2 łyżeczki słodkiej papryki 1/2 łyżeczki kurkumy szczypta ostrej papryki (chyba, że wolimy ostrzejsze to więcej) sól pieprz masło klarowane 100 ml śmietanki 30% 1. Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Na końcu mięso kroimy w kostkę, obtaczamy w mące i podsmażamy na maśle klarowanym. Pieczarki myjemy, kroimy w plasterki, na patelnię (tą samą) dajemy łyżkę masła klarowanego i smażymy pieczarki, usmażone wrzucamy do garnka do cebuli. Dynię obieramy, kroimy w kostkę, i podsmażamy na maśle klarowanym ciągle na tej samej patelni. Paprykę myjemy, kroimy w paski, na patelnię dajemy znowu troszkę masła i smażymy paprykę. W jeden jedzą solo, a na drugi dzień np. z plackami ziemniaczanymi, ryżem lub kaszą. Polecam z podanych składników wychodzi dość duża porcja, bo moi panowie tego typu dania uwielbiają i robię zawsze na dwa dni. przepis na jesienny, pikantny i rozgrzewający gulasz z indyka z dynią, papryką, pieczarkami i ogórkiem kiszonym.