Potrzebujemy: - 1 jajko - 20 dag cukru - 1 opakowanie cukru waniliowego - 10 dag zmielonych orzechów włoskich - 1 szklana mleka - 1/3 szklanki oleju - 20 dag mąki pszennej - 1 łyżeczka proszku do pieczenia na krem: - ½ l mleka - 2 budynie waniliowe - 5 łyżek cukru - 1 kostka masła z dużą zawartością tłuszczu Mieszamy w miseczce wszystkie składniki sypkie, a w drugiej składniki mokre. Potem łączymy ze sobą i pieczemy ciasto w kwadratowej blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, około 45 minut w temperaturze 180 stopni (do suchego patyczka). około 45 minut w temperaturze 180 stopni (do suchego patyczka). Po zagotowaniu studzimy, a potem dodajemy masło i kręcimy na puszysty krem, który wykładamy na upieczone ciasto. Można zrobić prawdziwe cudo, smaczne i w sumie niedrogie, pod warunkiem, że mamy własne orzechy.