Dezal, to bez wątpienia JAKOŚĆ i NIEZAWODNOŚĆ ! Składniki: 500 g mięsa mielonego (u mnie wieprzowo-wołowe) pół cebuli 4 małe pieczarki 2-3 łyżki bułki tartej pół łyżeczki soli 1 łyżeczka czarnego mielonego pieprzu 1 łyżeczka ziół prowansalskich 1 jajko olej do podsmażenia cebuli i pieczarek Grillowane kotlety mielone z pieczarkami – prosty przepis na obiad. Grillowane kotlety mielone z pieczarkami możecie również podać do tradycyjnych lub pieczonych ziemniaków itd. Kotlety możecie przygotować na patelni grillowej lub tak jak w opiekaczu Befsztyk Gofry Dezal. Kotlety przygotowujemy na patelni grillowej lub w opiekaczu (ja używam takiego) Do miski przekładamy mięso mielone, dodajemy podsmażone pieczarki z cebulą, wbijamy jajko, dodajemy przyprawy i bułkę tartą. Dziś kotlety przygotowałam właśnie w tym opiekaczu (znacznie skraca czas przygotowania, mięso wychodzi idealne). Obiad idealny 🙂 Takie kotlety wspaniale nadają się również do przygotowania domowych hamburgerów. Podstawowymi elementami opiekacza są płyty grzewcze – dolna i górna, wykonane ze stopu aluminium i pokryte od strony roboczej greblonem – powłoka zapobiega przywieraniu. Propozycja podania: kopytka, surówka z białej kapusty i sos Przygotowanie: Pieczarki obieramy i kroimy w kostkę. Tak przygotowane kotlety najczęściej podaję na obiad. Na niewielkiej ilości oleju podsmażamy cebulę z pieczarkami.