Potrzebujemy: - grzyby leśne - 2 cebule - przecier pomidorowy - zalewa octowa (1 szklanka octu, 3 szklanki wody, liście laurowe, ziele angielskie, 1 łyżeczka soli, 1 szklanka cukru - zagotować) - olej do smażenia No i pomyślałam sobie że skoro są śledzie po kaszubsku, to może i sprawdzą się też grzyby w takiej zalewie. Teraz musiałam zabrać z zamrażarki leśne grzyby i robić miejsce na maliny. Ile razy popatrzyłam na tę górę grzybów, to ogarniała mnie niemoc twórcza 😅. Grzyby rozmrażamy, zalewamy wodą i gotujemy na wolnym ogniu. Cebulę kroimy na kawałki i podsmażamy na oleju.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://tylkopysznie.blogspot.com/2017/10/grzyby-w-zalewie-pomidorowej.html