Składniki Szpinak - 2 łyżki oliwy - 450 g rozdrobnionego szpinaku - 1 łyżeczka pieprzu - 1 łyżeczka soli - 2 ząbki czosnku - szczypta gałki muszkatołowej - szczypta kuminu - 3 łyżki serka śmietankowego - 70 g sera typu feta - 4 polędwice z indyka - 5-6 łyżek oliwy z oliwek - 1 łyżeczka soli - 1 łyżeczka pieprzu - 2 łyżeczki ziół prowansalskich - 1 łyżeczka pieprzu ziołowego - 3-4 łyżeczki przyprawy do kurczaka - 1 łyżeczka majeranku - 2 ząbki czosnku - wykałaczki - naczynie do zapiekania - folia aluminiowa Przygotowanie Szpinak Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę i chwilę podsmażamy (uwaga aby nie spalić czosnku). Na koniec mieszamy z serkiem śmietankowym oraz fetą i doprawiamy 1 ząbkiem czosnku przeciśniętym przez praskę. Łączymy oliwę, wszystkie zioła i przyprawy oraz przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Po tym czasie do każdej z kieszonek wkładamy nadzienie ze szpinaku i zamykamy je za pomocą wykałaczek. Jako dodatek idealnie sprawdzi się również podsmażana na oliwie fasolka szparagowa czy pieczone pomidorki koktajlowe. W tym czasie ser feta kroimy w kostkę. Każdy kawałek mięsa nacieramy marynatą na zewnątrz i w środku kieszonki. Indyka można przygotować dzień wcześniej i pozostawić na noc w marynacie.