Pieczona kiełbasa w warzywach Pieczona kiełbasa w warzywach – składniki: 500 g ziemniaków pół niedużej dyni 2 cebule 4 ząbki czosnku natka do przybrania 6 kiełbas (lub ile potrzebujesz) oliwa do skropienia dania – 4 łyżki po płaskiej łyżeczce: soli, curry, czosnku granulowanego, słodkiej papryki, pieprzu ziołowego, oregano i bazylii suszonej. Pieczona kiełbasa w warzywach – obiad błyskawiczny, gdzie przygotowanie dania ogranicza się do ciachania i doprawiania. Do dania mona podać pomidora w jogurcie z dodatkiem czosnku i żółtego sera – będzie się pysznie komponować. Kiełbasę wybieramy najwyżej jakości, która w składzie ma minimum 90% mięsa, a jeszcze lepiej, jeżeli uda się kupić wyrób od rzeźnika. Pieczona kiełbasa w warzywach – wykonanie: Ziemniaki wyszorować. W połowie pieczenia otworzyć piekarnik, przemieszać warzywa i dołożyć ponacinaną po obu stronach kiełbasę. Dynie wydrążyć, obrać ze skórki i także pokroić w dużą kostkę. Warzywa, jakie znajdziecie w tym przepisie to ziemniaki, dynia, cebula oraz czosnek.