Sajgonki

Krzysztof
Przekąski
03.06.2014 8:26
Sajgonki

Przepis

Składniki:

- 1 opakowanie papieru ryżowego - 10 sztuk

- 1 pojedyńczy filet z kurczaka

- 200 g mrożonych warzyw po chińsku

- przyprawa do potraw chińskich

- olej do smażenia

Przygotowanie:

Na patelnię wlać 3 łyżki oleju i rozgrać, następnie dodać fileta pokrojonego w małą kosteczkę, posypać przyprawą do potraw chińskich, podsmażyć 3 minuty, dodać warzywa i smażyć 10 minut.

Papier ryżowy namoczyć w letniej wodzie, nakładać farsz i zwinąć w rulon.

Sajgonki smażymy w głębokim mocno rozgrzanym oleju na złoty kolor. Jak będziemy smażyć to uważajmy aby się nie skleiły, bo się nam rozpadną.

Podawać z sosem chińskim.