Przepis
Składniki :
pół kapusty pekińskiej
papryka
1/4 puszki kukurydzy konserwowej ( lub więcej ,wtedy jest słodsza)
duża marchewka
6 ogórków konserwowych
pół świeżego ogórka
sos koperkowo-ziołowy
Nie męczyć się krojeniem i wrzucić do robota kuchennego kapustę pekińską, marchewkę ( na grubych oczkach) paprykę i ogórka zielonego. Samemu pokroić ogórka konserwowego. Wszystko wrzucić do miski i dosypać kukurydzę.
Całość zalać przygotowanym samodzielnie lub kupionym sosem. Pamiętajcie ,żeby nie korzystać z tych sosów gotowców jakoś bardzo często, znacznie ułatwiają pracę ,ale dla zdrowego odżywiania nie są najlepsze :)
Pamiętajcie, że do sosu TRZEBA dodać trochę tłuszczu ,bo niektóre witaminy (A,D,E,K) są tylko wtedy przyswajalne.