Surówka obiadowa z kapusty pekińskiej

Krzysztof
Sałatki
03.06.2014 8:22
Surówka obiadowa z kapusty pekińskiej

Przepis

Składniki :

pół kapusty pekińskiej

papryka

1/4 puszki kukurydzy konserwowej ( lub więcej ,wtedy jest słodsza)

duża marchewka

6 ogórków konserwowych

pół świeżego ogórka

sos koperkowo-ziołowy

Nie męczyć się krojeniem i wrzucić do robota kuchennego kapustę pekińską, marchewkę ( na grubych oczkach) paprykę i ogórka zielonego. Samemu pokroić ogórka konserwowego. Wszystko wrzucić do miski i dosypać kukurydzę.

Całość zalać przygotowanym samodzielnie lub kupionym sosem. Pamiętajcie ,żeby nie korzystać z tych sosów gotowców jakoś bardzo często, znacznie ułatwiają pracę ,ale dla zdrowego odżywiania nie są najlepsze :)

Pamiętajcie, że do sosu TRZEBA dodać trochę tłuszczu ,bo niektóre witaminy (A,D,E,K) są tylko wtedy przyswajalne.

Zostań z nami
Pobierz naszą aplikację mobilną