Keks serowy

Przekąski

15.10.2018 12:03

Keks serowy

Składniki: – 100g sera żółtego (u mnie gouda) – 100ml kefiru – 2 jajka – 45g mąki ryżowej – 45g mąki kukurydzianej – 1/2 łyżeczki kurkumy – 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia – sól wg smaku Ciasto przełożyć do silikonowej keksówki lub do keksówki wyścielonej papierem do pieczenia i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 30 minut. Taki keks świetnie smakuje na ciepło, na zimno, jako dodatek do sałatki lub surówki. Jajka rozbełtać z kefirem, dodać ser i mąkę przesianą razem z przyprawami i proszkiem do pieczenia i wszystko dokładnie wymieszać.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.smakiarmine.pl/przepisy-wytrawne/keks-serowy/