Składniki: – 1 jajko – 40g śmietany 12% – 20g mąki kukurydzianej – garść drobno posiekanego koperku i pietruszki – 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia – sól i pieprz wg smaku – dodatki wg smaku (u mnie pomidor malinowy i ser) Kiedy wierzch się zetnie, na jedną połówkę naleśnika wyłożyć ulubione dodatki, przykryć drugą połową i smażyć przez kolejne 2 minuty, następnie zsunąć na talerz i podawać z ulubionymi dodatkami. Zauważyłam, że wczorajsza propozycja z naleśnika ryżowo-kukurydzianego przyszła Wam do gustu, dlatego dziś podzielę się przepisem na kukurydziane naleśniki z zieleniną. Naleśniki te można wypełniać ulubionymi warzywami, serem, łososiem wędzonym lub tuńczykiem i każdego dnia cieszyć się innym, pysznym, zdrowym i sycącym śniadaniem. Smażyć na mocno rozgrzanej, nieprzywierającej patelni pod pokrywką z dziurką.