Po prostu pycha, spróbujcie koniecznie Składniki: – 100 ml oleju – 200g cebuli ( użyłam czerwonej) – 500g marchewki – 250g papryki – 1 mała ostra papryczka – 100g przecieru pomidorowego – 125 ml wody – pół łyżki soli – około 40g zieleniny (koperek, pietruszka, kolendra). W dużej patelni rozgrzać oliwę, obsmażyć cebulę razem z marchewką, smażyć przez około 20 minut, mieszając od czasu do czasu, dodać paprykę i smażyć jeszcze przez około 5-7 minut. Ta zakąska to po prostu mieszanka marchewki z papryką Ja uwielbiam tę potrawkę na ciepło, na zimno, jako dodatek do kaszy czy ziemniaków albo z chlebkiem.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.smakiarmine.pl/kuchnia-ormianska/gazarow-bibar-ormianska-zakaska-papryki-marchewki/