Grzebienie drożdżowe z budyniem i gruszkami

Karol
Desery
15.10.2018 10:56
Grzebienie drożdżowe z budyniem i gruszkami

Grzebienie drożdżowe z budyniem i gruszkami wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Potrzebne składniki 250 ml mleka 50 g cukru 500 g mąki 1 proszek do pieczenia 1 żółtko 80 ml oleju 20 g świeżych drożdży szczypta soli białko jajka do posmarowania Masa budyniowa; 1 budyń czekoladowy 300 ml mleka 1 łyżka cukru 2 twarde gruszki W tym czasie budyń rozrabiamy z mlekiem, cukrem, wlewamy do mleka z gruszkami i chwilę gotujemy. Jak wykonać przepis na - Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Odstawiamy do wyrośnięcia na około 45 min. pod przykryciem. Gruszki myjemy, obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę. Szybkie, bo znikają szybko niestety i wychodzi ich 12 sztuk, więc jak się zbiorą ze 4 osoby, to niewiele ich jest. Mało dość cukru dodajemy, więc jak komuś za mało słodyczy może je po upieczeniu dodatkowo polukrować. Z ciasta formujemy wałek i dzielimy na 12 części. Każdą rozwałkowujemy w górnej części nacinamy natomiast na dolną nakładamy masę.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kosapopatelni.pl/grzebienie-drozdzowe-z-budyniem-i-gruszkami/