Tarta bananowa z orzechami

Karol
Ciasta
13.01.2020 16:17
Tarta bananowa z orzechami

Tarta bananowa z orzechami wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Potrzebne składniki Ciasto 150 g mąki pszennej 100 g masła (zimnego) 50 g cukru 1 żółtko Wypełnienie 200 ml śmietany 30% 1 jajko 2 łyżki budyniu śmietankowego 120 ml syropu klonowego 4 banany 1 garść pokrojonych orzechów sok z połowy cytryny Oddzieliłem kawałek na kruszonkę i obie części zawinąłem w folię i wrzuciłem do lodówki na 30 min. Większą część wyjąłem i rozwałkowałem w okrąg. Składniki na ciasto, zwyczajnie wszystkie łączymy, najlepiej posiekać je razem, na wstępie nożem, by nie ogrzewać rekami za bardzo ciasta. Wysypałem na wierzch posiekane orzechy i starłem na tarce pozostałą część ciasta z lodówki. Wyjąłem podpieczony spód z piekarnika, zdjąłem papier z fasolą, wyłożyłem na wierzch banany. Jak wykonać przepis na – Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Na papier wysypałem fasolę, którą trzymam na takie okazje, by obciążyć wierzch ciasta. Syrop się karmelizuje, miękkie banany i masa budyniowa i do tego coś co tygryski lubią najbardziej pyszna kruszonka na wierzchu. W tym czasie pokroiłem banany i polałem je sokiem z cytryny, mieszając tak by sok je oblepił i nie ściemniały. Wstawiłem ciasto na 15 min do piekarnika i podpiekałem w temp. 180 stopni. Tarta na słodko, a szczególnie tarta bananowa to jedna z moich ulubionych wersji.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kosapopatelni.pl/tarta-bananowa-z-orzechami/