Gulasz z pieczarkami

Anna
Obiad
14.10.2018 20:14
Gulasz z pieczarkami

Ilość porcji: 5 - 6 Czas przygotowania: 40 minut + gotowanie Składniki na gulasz z pieczarkami: - 1,2 kg łopatki wieprzowej - 400 g pieczarek - 2 marchewki - 3 cebule - 4 ząbki czosnku - korzeń selera - papryka czerwona - natka pietruszki - 3 gałązki świeżego rozmarynu lub łyżeczka mielonego - łyżeczka cząbru - 2 liście laurowe - 5 ziarenek ziela angielskiego - 2 łyżeczki majeranku - łyżeczka słodkiej papryki - łyżeczka pieprzu - 2 łyżeczki soli - mąka pszenna pełnoziarnista do obtoczenia - olej rzepakowy do smażenia Ilość porcji: 5 - 6 Czas przygotowania: 40 minut + gotowanie Mięso na gulasz przed smażeniem najlepiej obtoczyć w mące, która podczas gotowania pięknie zagęści gulasz. - Mięso umyć i pokroić na kawałki o boku minimum 3 cm. - Mięso obtoczyć w mące i obsmażyć na dobrze rozgrzanej patelni z odrobiną tłuszczu. Gulasz z pieczarkami dobrze smakuje podany z ziemniakami, grubą kaszą jęczmienną lub gryczaną. Gulasz z pieczarkami dobrze smakuje podany z ziemniakami, grubą kaszą jęczmienną lub gryczaną. Mięso na gulasz przed smażeniem najlepiej obtoczyć w mące, która podczas gotowania pięknie zagęści gulasz. - W dużym garnku z grubym dnem zagotować litr wody z zielem angielskim i listkiem laurowym. Gulaszu nie należy też zbyt długo gotować, gdyż mięso bardzo mocno się porozpada i wyjdzie z niego gęsta zupa. Dodać podsmażone mięso i dusić pod przykryciem około 30 minut, co pewien czas zamieszać, aby się nie przypaliło. - Do gulaszu dodać gałązki rozmarynu, majeranek, cząber, paprykę i sól, gotować około 30 minut, aż mięso będzie miękkie.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://gotujwdomu.blogspot.com/2018/10/gulasz-z-pieczarkami.html