Kulki serowe z sosem bazyliowym

Agnieszka
Przekąski
14.10.2018 16:45
Kulki serowe z sosem bazyliowym

300 g sera goudy 100 g sera cheddar 100 g sera ser grana padano 1 jajko 2 łyżki mąki pszennej bułka tarta olej rzepakowy sól, pieprz świeże oregano Sos bazyliowy: 200 g jogurtu typu greckiego 1 łyżka majonezu 1 łyżeczka pesto bazyliowego pęczek świeżej bazylii ząbek czosnku pieprz, sól do smaku odrobina soku z cytryny Wszystkie sładniki zblenduj. Dodaj mąkę, posiekane bardzo drobno oregano – dopraw wszystko solą, pieprzem i dokładnie wymieszaj na jednolitą masę. Do miski zetrzyj (na tarce o małych oczkach) wszystkie sery .

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kolorowygarnek.wordpress.com/2018/10/14/kulki-serowe-z-sosem-bazyliowym/