Spaghetti z buraka z pieczarkami

Anna

Obiad

09.03.2017 12:16

Spaghetti z buraka z pieczarkami

Fit&Easy Składniki: (na 2 porcje) (na 2 porcje) 300 g Spaghetti z buraka Fit&Easy 500 g małych pieczarek 1 łyżeczka mielonego kminku 1 łyżeczka tymianku 1 łyżka majeranku pęczek natki pietruszki 1 szalotka 1 łyżeczka octu jabłkowego 1 łyżeczka soku z cytryny 1 łyżeczka cukru trzcinowego 2 łyżeczki pieprzu 2 łyżeczki soli 5 łyżek masła 100 ml śmietany 30% 1/3 szklanki wody Przygotowanie: Makaron z buraka wyłożyć na gorącą patelnię z roztopionym masłem (2 łyżki), dodać cukier i ocet jabłkowy, przykryć i chwilę dusić. Gotowe makarony z buraka zdecydowanie przypadły mi do gustu i wcale nie żałuję, że pozbawiły mnie wątpliwej przyjemności obierania i krojenia buraków 😉.Makarony ze świeżych warzyw są od razu gotowe do spożycia, nie zawierają konserwantów i sztucznych barwników, polecam je wszystkim zabieganym i dbającym o zdrowe odżywianie. Spaghetti z buraka wyłożyć na talerz, na wierzch pieczarki z sosem i wszystko posypać posiekaną natką pietruszki. Wspaniale smakuje jako samodzielne lekkie danie i z pewnością zadowoli wegetarian, a z dowolnym kawałkiem mięsa sprawi również radość osobom lubiącym mięso.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.kuchcikgotuje.pl/2017/02/spaghetti-z-buraka-z-pieczarkami.html