Czerwona zupa-krem z (soczewica, marchewka, batat, papryka)

Zupy
14.10.2018 19:43
Czerwona zupa-krem z (soczewica, marchewka, batat, papryka)

Gdy warzywa zaczną się robić miękkie wyjmujemy liście laurowe, ziele angielskie i por, a wrzucamy pokrojoną paprykę czerwoną bez skórki (można upiec, by łatwo zdjąć skórkę, ale ja obrałam nożykiem do warzyw) oraz soczewicę. RADA: Liście laurowe i ziele angielskie można włożyć do sitka do zaparzania herbaty – wtedy bardzo łatwo pozbyć się ich z zupy (każdej, jeśli nie lubimy, gdy nam pływają). Składniki: 4 duże marchewki 3 bataty 1 papryka czerwona 1/2 pora (zielona część) 1/4 selera 2 liście laurowe 3-4 ziarna ziela angielskiego 1/2 szkl. Kolorem wygląda jak pomidorowa 🙂 Nie podaję ile dokładnie dodawałam poszczególnych przypraw, bo już nie pamiętam (niestety nie zawsze od razu zapisuję na kartce).

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kolorowyprzepisownik.pl/2016/04/zupa-krem-czerwona-z-soczewica/