Sałata Colesław 1 szklanka posiekanej lub startej czerwonej kapusty 2 szklanki posiekanej lub startej białej kapusty 1 łyżeczka soli 1 duża marchew starta 1 łyżeczka octu winnego 1 łyżeczka soli 2 łyżki majonezu ½ szklanki jogurtu greckiego Przygotowanie: Składniki: 500 g mielonej wołowiny lub indyka 500 g cukini 2 łyżki włoskiej przyprawy (np. według tego przepisu) przepisu) 1 łyżeczka sody 2 łyżki posiekanych kaparów 4 okrągłe bułki 4 okrągłe bułki Mała kulka mozzarelli Duży pomidor Sól i pieprz Jego przepis na udaną dietę nie polega liczeniu kalorii, odmawianiu sobie przyjemności jedzenia poprzez restrykcyjne zasady ile, kiedy i co jeść, a przeciwnie na czerpaniu jak największej radości z jedzenia. Co jednak ważne – Tom uniknął efektu yoyo, nie jest jednym z tych celebrytów, którzy schudli, napisali o tym książkę, zrobiło się o nich głośno, po czym wkrótce po tem wrócili do dawnych rozmiarów. Wyjmij burgery z lodówki, przełóż na tackę do pieczenia, posmaruj delikatnie olejem, wstaw do piekarnik i piecz 12 minut. Uformuj cztery burgery, przełóż na talerz, przykryj i wstaw do lodówki na czas przygotowania sałatki. Pokrój mozzarellę na 4 plastry, połóż po jednym na każdym burgerze. Swoją dietę nazywa wysokodopaminową, gdyż tak dobiera składniki jedzenia, żeby pobudzały produkcję dopaminy w mózgu, związki chemicznego, który odpowiada za uczucie przyjemności, radości i szczęścia. Krok 1 Zetrzyj cukinię na tarce i bardzo dokładnie odciśnij z wody. Nie jest to może najszybsze tempo schodzenia z wagi, są diety, które pozwalają zrzucić kilogramy w krótszym czasie. Obydwa dania różnią się jednak od tradycyjnych, zawierają dodatkowe składniki lub zamienniki tradycyjnym składników, ale smakują tak samo jak oryginały. Pewnie słyszeliście o Tomie Kerridge’u, brytyjskim szefie kuchni, który ważył 190 kg i schudł do 80 kg w dwa lata. Przepis na burgera, który znajdziecie poniżej jest przykładem tego sposobu myślenia. Dieta szczęścia Tom trzyma wagę, bo jak twierdzi, jego dieta nie wymaga od niego wyrzeczeń i poświęceń, bo je to co lubi. Włóż obydwie kapusty do misy, posól, wymieszaj i odstaw na 20 minut. Przepis pochodzi z jednego z programów w BBC.