Wspaniale rozgrzewa. 5 ziemniaków kolba kukurydzy (lub kukurydza mrożona lub ze słoika) cebula bulion lub woda kawałek wędzonego boczku 2 łyżki śmietany sól, pieprz ewentualnie ząbek czosnku i chilli wg uznania szczypta majeranku łyżeczka kurkumy łyżka oleju Cebulę kroję w kostkę, podsmażam na oleju aż się zeszkli (jeśli chcę zupę z czosnkiem, to przeciskam go przez praskę i smażę razem z cebulą). Śmietanę przekładam do kubeczka, dodaję 2 łyżki gorącej zupy, mieszam i wlewam do zupy. Zalewam wodą lub bulionem (1cm nad ziemniaki) i gotuję. Dodaję kurkumę, mieszam i chwilę smażę.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://straszniesmaczne.blogspot.com/2018/10/zupa-ziemniaczana-z-kukurydza.html