Kremowy gulasz grzybowy pod ciastem francuskim (6 składników)

Wilk
Obiad
10.10.2018 20:21
Kremowy gulasz grzybowy pod ciastem francuskim (6 składników)

Jednak śmiało możecie sięgnąć po inne propozycje smakowe :) Kremowy gulasz grzybowy pod ciastem francuskim Drukuj przepis Składniki ► chuda wieprzowina (np. polędwiczka) [500 g] ► cebula [200 g / 2 średnie sztuki] ► świeże grzyby leśne [400g / 5 sporych garści] ► serek kremowy Hochland (u mnie ze szczypiorkiem i cebulą) [100 g / 1 bloczek] ► ciasto francuskie [275 g / 1 opakowanie] Wymieszać, smażyć na małym ogniu do momentu, gdy cebula się zeszkli, po czym całość zalać 2 szklankami wody i dusić na małym ogniu pod przykryciem do miękkości mięsa. Dodatkowo ► sól i pieprz ► tymianek [1/2 łyżeczki] ► rozmaryn [1/2 łyżeczki] Wiem, wiem, brzmi jak masa roboty, ale uwierzcie mi, że to jedno z tych dań, które prezentuje się obłędnie, a w rzeczywistości jest szalenie proste do przygotowania. Polędwiczkę oczyścić, pokroić w kostkę, delikatnie rozbić dłonią i przesmażyć na oleju w garnku o grubym dnie. Aromatyczny gulasz z bogactwem leśnych grzybów, delikatnymi kawałkami mięsa i aksamitnym, kremowym sosem, zapieczony pod chrupiącym ciastem francuskim. Gdy mięso się zarumieni, dodać do garnka pokrojoną w piórka cebulę oraz grzyby. Sery Hochland będą tu idealnym wyborem, bo nie zawierają konserwantów i sztucznych barwników, jedynie naturalne, prawdziwe składniki, dzięki którym uzyskamy bogaty smak. Do gulaszu wybrałam smak ze szczypiorkiem i cebulą, bo dominująca cebulowa nuta pasuje idealnie do ziół i świeżych grzybów. przepis, który na pewno wprowadzi Was w przytulny, jesienny klimat. Jeśli szukacie niezawodnego sposobu na gęsty, kremowy sos, koniecznie przetestujcie ten trik.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://wilkuchnia.pl/2018/10/kremowy-gulasz-grzybowy-pod-ciastem-francuskim-6-skladnikow.html